KiszelKati.hu

Német Nemzetiségi emlékszoba átadás

Minden település életében nagy jelentőséggel bír a helytörténet, annak feltárása. Ebben mi itt, Nagykovácsiban apró lépésekkel haladunk, de egy jelentős, meghatározó korszaknak méltó emléket állíthatunk ezzel a német nemzetiségi emlékszobával.

Sokat hangoztatom a stratégiai együttműködés fontosságát, mert hiszem, hogy így tudunk értéket teremteni, így tudunk 1-ről a 2-re haladni. Erre nagyon jó példa ennek az épületnek a megvalósítása, de ha jól belegondolunk, az egész épületegyüttes megvalósulása is. Hiszen már a zeneiskola épülete is a Nagykovácsi Zenei Alapítvány, Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata és nagykovácsi magánszemélyek, a szülők kooperációja eredményeképpen valósulhatott meg. Most hasonló történt: a Nagykovácsi Német Nemzetiségi Önkormányzat tagjai, Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata és nagykovácsi magánszemélyek közreműködése révén valósulhatott meg a helyi svábok régi álma, hogy legyen egy saját helyiségük, közösségi terük. És ez csak az első lépés, közösen kívánjuk tovább fejleszteni ezt a teret, úgy alakítani, hogy a Nemzetiség Önkormányzat tagjai mellett minél több nagykovácsi ember számára értéket teremtsünk és lehetőséget biztosítsunk a használatára.

Köszönöm a Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének, hogy az ingatlanrészt erre a nemes célra rendelkezésre bocsátotta és azt is, hogy anyagi hozzájárulásával támogatta az emlékszoba megvalósulását, valamint köszönöm a Német Nemzetiségi Önkormányzat tagjainak az aktív részvételt, a sok munkát, amivel ismét értéket teremthettünk közösen itt, Nagykovácsiban.

Kívánom, hogy az emlékszoba mindig élettel legyen tele, szilárd alapot biztosítson a Nagykovácsi Német Nemzetiség Önkormányzat tagjainak, ahova jó betérni, ahol jó együtt lenni, ahol jó megpihenni, de ahol jó együtt újra tenni a közös célokért is.

Én itt leszek továbbra is, ahogy mindig is számíthatott rám, ránk a nagykovácsi német nemzetiség, amikor szükség volt a támogatásunkra akár magánemberként, akár polgármesterként, melléjük álltam minden helyzetben, amit a lehetőségeink engedtek.

Ígérem, továbbra is számíthatnak rám – polgármesterként, vagy ránk – a képviselő-testület tagjaiként, és ránk – az egész családunkra, ahogy eddig, úgy a továbbiakban is.

Szeressék, óvják, fejlesszék tovább ezt a kis helyiséget, hogy Nagykovácsi helytörténetének ékszerdobozává válhasson és sok-sok év múlva is büszkén tekinthessünk rá és mutathassuk meg az ide látogatóknak az együttműködésünk szép eredményét.

Vissza