KiszelKati.hu

Ellenfél kontra ellenség

Nagyon becsülöm azokat az embereket, akik nem találgatják, hogy mit gondolhat a másik, hanem odamennek hozzá és megkérdezik. Így történt ez a hétvégi aláírás gyűjtés során.

Egy kedves nagykovácsi lakos feltette a kérdést, mit gondolok arról, hogy őt "ellenségnek" nevezték, amiért nem írja alá az ajánlóívet. Röviden megbeszéltük, mit is gondolok erről, most pedig kifejtem kicsit részletesebben.

Kedves Éva, teljesen megértem, hogy rosszul esett ez a megjegyzés, hiszen kit ne bántana, ha ellenségnek titulálják, pedig semmi rossz szándék nincs benne? Én nem tekintek senkit ellenségnek. Csak remélni tudom, hogy ezzel mindenki így van itt Nagykovácsiban. Bízom benne, hogy az aláírásgyűjtő részéről ez csupán egy nyelvbotlás volt, ugyanis a jelen helyzetben ellenfelek állnak szemben egymással, nem ellenségek. És ellenfeleknek is csupán az induló jelöltek tekinthetők, nem pedig a lakosok. A lakosok támogatók. Van, aki az ellenfelek közül támogat valakit és vannak, akik engem támogatnak.

Az ellenfelek küzdelmének 2014. október 12-én vége lesz. Nagykovácsi lakossága megválasztja polgármesterét és képviselőit. Számomra a legfontosabb, hogy mi lesz azután? A választást követően is együtt fogunk élni, együtt kell hát működnünk, együtt kell közösséget építenünk, együtt kell tudnunk dolgoznunk Nagykovácsiért, azért a településért, amit mindannyian szeretünk és a javát akarjuk. Az ellenfelek mint egy jó sportmérkőzés végén kezet fognak, gratulálnak a győztesnek és végzik tovább becsülettel feladataikat.

Remélem, ez a választás végén pont ugyanígy lesz. Rajtam nem fog múlni.

"Nem ellenség, hanem méltó ellenfél szükséges igazunk megerősítéséhez." (Csontos Márta)

Vissza