KiszelKati.hu

Advent idején

A várakozás csodája türelemre és odafigyelésre késztet. Türelemre egymás iránt, odafigyelésre az elesettek és rászorulók iránt. Sokunknak szól erről a várakozás időszaka. A segítésről, az adakozásról. Köszönet azoknak az embereknek, akik észreveszik a szükséget szenvedőket és cselekedni is képesek a megsegítésükre. Köszönet az önzetlen felajánlóknak és köszönet a helyi szervezeteknek, akik adományok gyűjtésével és eljuttatásával igyekeznek szebbé tenni mind a várakozás időszakát mind pedig a karácsony, a szeretet ünnepének napjait a szükséget szenvedők számára.

„Küszöbön áll az az egyetlen egy nap az évben, mely hivatalosan is a szereteté. Háromszázhatvanöt nap közül háromszázhatvannégy a gondjaidé, a céljaidé, munkádé, és a szereteté csupán egyetlen egy, s annak is az estéje egyedül. Pedig hidd el, Ismeretlen Olvasó, fordítva kellene legyen. Háromszázhatvannégy a szereteté, s egyetlen csak a többi dolgoké, s még annak is elég az estéje.” (Wass Albert) Mert mindannyian szeretetre vágyunk, ilyenkor advent időszakában még fokozottabban. Hiszem, ez a szeretetvágy az, ami összehoz minket is, nagykovácsiakat minden adventi vasárnap idején, minden gyertyagyújtás idején, az Összefogás napján, a Szeretetsétán, az adventi Teaház sátrában, de az év korábbi napjainak bármelyikén, ahol együtt vagyunk, ahol közösen teszünk valamit azért, hogy Nagykovácsi a nagykovácsiaktól legyen szebb, jobb szerethetőbb még az eddigieknél is.

Hálás szívvel köszönöm a szervezetek és magánemberek önkéntes munkáját, a sok gondolatot, ötletet, kezdeményezést, javaslatot, együttműködést, összetartást, összefogást, amivel színesítették, gazdagították Nagykovácsit az elmúlt év során. Nekik is köszönhető, hogy advent idején vasárnaponként az áldó imádság mellett meggyújtott hitet, reményt, szeretetet és örömöt jelképező gyertyákat meggyújthatjuk és szívünket, lelkünket ünneplőbe öltöztethetjük, mert jó Nagykovácsiban együtt várakozni az ünnepre türelemmel, megbocsátással, közös programokkal és egymásra figyeléssel. 

Áldott, békés, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok, egészséggel, kitartással és sok-sok szerencsével gazdagítva. 
BOLDOG KARÁCSONYT NAGYKOVÁCSI!

„Küszöbön áll az az egyetlen egy nap az évben, mely hivatalosan is a szereteté. Háromszázhatvanöt nap közül háromszázhatvannégy a gondjaidé, a céljaidé, munkádé, és a szereteté csupán egyetlen egy, s annak is az estéje egyedül. Pedig hidd el, Ismeretlen Olvasó, fordítva kellene legyen. Háromszázhatvannégy a szereteté, s egyetlen csak a többi dolgoké, s még annak is elég az estéje. (Wass Albert) 

Vissza