KiszelKati.hu

Főterünk

2009-2010 környékén jelentősen felbolydult a falu a főtér átépítése kapcsán. Pontosan emlékszem, milyen háborgás volt amiatt, hogy ilyen „kőtengerré” kívánja változtatni az Önkormányzat a Templom teret. A lakosok egy része aggódott, hogy Nagykovácsi ezzel a lépéssel elveszti falusias jellegét, és a faluképbe nem illőnek vélték a tervek alapján az átépítést.

Az új főtér 2010-ben elkészült, majd 2011-ben Nívódíjat nyert, és mára sok itt lakó azt sem tudja, milyen is volt korábban, annyira Nagykovácsi részévé vált, annyira birtokba vették a mindennapokban a lakosok.

Az elmúlt hétvégén a Dunán innen, Tiszán túl tehetségkutató verseny színtereként is csak elismerést kapott a helyszín, az egyik szervező a gyerekek paradicsomának nevezte a színhelyet. Különösképpen figyelembe véve, hogy az Öregiskola Közösségi Ház és a hozzá tartozó Faluház is a tér közvetlen közelében található, így igazi kulturális központként is jellemezhető Nagykovácsi főtere, mai nevén a Tisza István tér.

A rendezvények hosszú sora mellett valódi közösségi színtér is ez a tér, láthatjuk ezt minden délután, amikor gyerekek, szülők csapata verődik össze hosszú órákra ott. Az utóbbi időkben csak dicséretet hallani a térről, kritikát sosem. Mára mindenki elfelejtette az átépítés előtt terjengő rémhíreket a Nagykovácsiba nem illő „kőtengerről”.  

Vigyázzunk rá, őrizzük meg értékeit és figyelmeztessük erre gyerekeinket is, hiszen magunknak, mindannyiunknak vigyázunk rá.

„Miénk itt a tér, mert mi nőttünk itt fel” (LGT)Vissza