barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzolar barzolar barzolar barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani
 Kiszel Kati -
KiszelKati.hu

Tanévnyitó

Tanévnyitó. Újabb első nap az iskolában. A tornaterem akusztikája továbbra se javult. A tisztségviselők jószándékúan köszöntenek… tájékoztatnak… kevés sikerrel. Jó, tényleg túl sokat beszélnek, túl sok mindenről tájékoztatnak, és tényleg nehezen érteni, mit is mondanak. És való igaz, tényleg nehéz egy nyári szünet után csöndben lenni, unalmas beszédeket hallgatni. De vajon a szüleiktől se várható el ez?!

Tanulság: ha nem tudunk javítani a tornaterem akusztikáján vagy a hangosítás minőségén, akkor ne beszéljünk annyit! J Én igyekszem ehhez tartani magam a jövőben.

Azért álljon itt, ami elhangzott ma tőlem:

Elsőként hozzátok szólok, kedves Diákok, akikért ez az iskola létezik és működik, még ha ezt nem is mindig hiszitek. A mai napon hozzátok hasonlóan 1 200 000 gyermek kezdi meg a tanulást valamelyik magyarországi iskolában. Tudom, nem lehetett könnyű ezen a meleg, még kimondottan nyárinak tűnő napon korán kelni, ünneplő ruhát ölteni, és időre beérni az iskolába. Azonban biztosan tudom, hogy van egy évfolyam, ahol minden gyerek örömmel és lelkesedéssel várta ezt a napot, amikor is első napját eltöltheti az iskolában. Igen, ők az első osztályosok, akiket megkülönböztetett szeretettel köszöntök. Biztos vagyok abban, hogy nagy odaadással várnak titeket tanítóitok, és sok izgalmas élményben lesz részetek az iskolában. Kívánom, érezzétek jól magatokat, öröm és derű kísérje utatokat a betűkkel és számokkal való ismerkedésetek során, és sok szép, vidám élményben legyen részetek, miközben kinyílik számotokra a tanulás és tudás birodalma.

Persze a megkülönböztetett szeretet és figyelem a többi osztály diákjainak is jár, csak nektek már könnyebb dolgotok lesz, hiszen nem ismeretlen birodalomba léptek. Ti már tudjátok, hogy sok küzdelemmel is jár a tanulás, de higgyétek el, megéri, és hálásak lesztek még a Nagykovácsi Általános Iskolában kapott szeretetért, figyelemért és az itt megszerzett tudásért.

Kedves Szülők! Tisztában vagyok azzal, hogy az önök számára sem könnyű a tanévkezdés. Sok kérdés bujkál az önök gondolatai között is. Vajon jó tanítóhoz került gyermekem? Vajon be tud illeszkedni, képes lesz alkalmazkodni? Egyáltalán jó választás volt ez az iskola? Ez utóbbi kérdésre meggyőződéssel felelhetek igennel, hiszen saját két lányom itt nevelkedett 8-8 éven át, ahol biztos alapokat kaptak, és örömömre zökkenőmentesen vezetett útjuk az egyetemig.

Biztos vagyok abban, hogy a szülők és pedagógusok összefogása, a közös értékek mentén nevelés gyermekeinknek olyan alapokat adhat, amely leginkább segítheti személyiségük harmonikus fejlődését és az életben való helytállásukat. Kérem, bízzanak gyermekeik pedagógusaiban, osszák meg velük iskolával kapcsolatos aggodalmaikat, hogy közös erővel teremthessék meg a gyermekek számára a legideálisabb nevelési környezetet.

Kedves Pedagógusok! Talán sokan nem is sejtik, hogy a pedagógusok számára is minden újabb tanév új kihívásokkal van tele. De mi tudjuk, hogy éppen ez az, ami egy igazi tanárt, tanítót lelkesíteni és évről-évre megújítani képes. Kérem, őrizzétek meg eddigi lelkesedéseteket és a szülőkkel összefogva törekedjünk közösen arra, hogy élmény-gazdag környezetben sikeres, tudáséhes gyermekeket nevelhessünk, akik valódi közösséggé is formálódnak az együtt töltött évek során.

Eredményes és sikeres tanévet kívánok minden diáknak és pedagógusnak,

A neveléshez szükséges fizikai környezetet és tárgyi feltételeket mind az állam, mind pedig Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata igyekszik magas színvonalon megteremteni.

(Ezt követően Györgyi Zoltán főépítész úr ismertette, hogy nyáron milyen beruházás, fejlesztés történt a Nagykovácsi Általános Iskolában és milyen forrásból sikerült ezt megvalósítani et egy későbbi bejegyzés témája lesz.)

Vissza